Plantatia se intinde pe circa 24 de hectare, numarand aprozimativ 5400 de maslini situati pe dealuri si 1350 de pomi situati la ses. Ferma agricola face parte din domeniul " D.O.P. "Umbria Colli Assisi - Spoleto" certificat pentru Agricultura Bio.
|
|
1. Plantaţia de măsliniPlantația de măslini se întinde pe aproximativ 24 de hectare, cu peste 5.400 măslini pe dealuri și 1.350 pe câmpii. Ferma este situată pe teritoriul DOP "Umbria Colli Assisi - Spoleto" și funcţionează în regim de Agricultură Biologică".Varietatea de măsline a "DOP Umbria" este alcătuită în principal din soiurile Moraiolo, Frantoio, Leccino, în mică parte Pendolino și o varietate neautohtonă, Coratina, în conformitate cu sarcinile de producție. Condițiile climatice favorabile nu necesită intervenții speciale de apărare împotriva paraziților și sunt folosite doar îngrășăminte organice certificate pentru agricultura biologică de măslini. |
|
3. Incepe muncaDin buncăr, măslinele intră pe linia de producţie prin intermediul unei benzi rulante. Sistemul este potrivit pentru a menţine un nivel ridicat de igienă pe durata întregului proces de producţie. De pe bandă măslinele sunt transportate la maşina de spălat trecând printr-o instalaţie de îndepărtare a frunzelor. În căderea măslinelor, un aspirator puternic centrifug îndepărtează frunzele şi ramurile. Eliminarea frunzelor este fundamentală pentru a obţine uleiuri cu arome echilibrate şi pentru a elimina gustul de "medicament amar" Etapa spălării este indispensabilă pentru a îndepărta impurităţile care pot afecta atât calitatea uleiului, cât şi funcţionarea instalaţiei. La clătirea finală se foloseşte apă curată. |
4. Strivirea şi amestecareaMăslina (pulpa şi sâmburele) este zdrobită prin sisteme vidate şi stres termic. Aparatul de sfărâmare are în interior o cruce prevăzută cu ciocane care, rotindu-se cu viteză mare, forţează trecerea măslinelor prin orificiile unei cuşti de oţel transformându-le într-o pastă omogenă. Un braţ mobil robotizat permite trecerea pastei de măsline în rezervoare de amestecare. Înaintarea pastei spre rezervor se face printr-un malaxor. În rezervoarele de amestecare, în absenţa oxigenului, elicele speciale rotative amestecă pasta de măsline timp de 40-60 minute la o temperatură de circa 25°.
|
|
6. Uleiul ExtravirginDacă toate etapele precedente – etapa de producere a măslinelor, etapa de recoltare şi depozitare, etapa de extracţie în presă – sunt derulate cu mare atenţie, pasiune şi cu respectarea în totalitate a condiţiilor de igienă, uleiul Extravergine va duce cu sine excelenţa caracteristicilor organoleptice şi nutriţionale, cu gustul său inconfundabil şi perfect echilibrat. O notă de armonie şi gust în bucătărie.
|